School is uit, tijd voor ontspanning! Eerst eten we een verse warme maaltijd en drinken we samen, kletsen we over de schooldag en bedenken we wat we gaan doen. De één is moe en heeft behoefte aan een rust momentje, de ander bruist van de energie. Omdat eigen keuzes leren maken belangrijk is, laten wij de kinderen dan ook vrij in hun behoeftes en interesses.

Op onze NSO hebben we gezelschapsspelletjes, lego, knex, bouwblokken, muziek, instrumenten, verkleedkleding ect. Voor ieder wat wils! Als uw kind even wilt luieren, dan kan dat natuurlijk ook. Het is ook lekker om even niks te moeten of te kletsen met vriendjes en vriendinnetjes. Ook hebben we een heerlijke leeshoek waarbij de kinderen zich even rustig kunnen terugtrekken wanneer ze dit nodig hebben.

Natuurlijk houden we ook van lekker actief zijn en diverse leuke activiteiten. Deze worden dan ook dagelijks aangeboden. U kunt denken aan muziek/dansles, verstoppertje, tikkertje, Anna Maria Koekkoek, een actief sport/bal spel, een knutsel of bouwactiviteit en ga zo maar door. Onze tantes zullen elke dag weer wat leuks verzinnen voor de kinderen. Dit is echter niet verplicht, de kinderen mogen er ook voor kiezen om gewoon lekker vrij te spelen in één van onze gezellige speelhoeken.

Tevens hebben we elke dag een educatief kwartiertje, hierbij bieden we een leuke en leerzame activiteit aan. Deze zal passend aansluiten op de educatie van school.

In de tweede helft van de middag komen we weer even gezellig met z’n alle bij elkaar om een tussendoortje te nuttigen. Dit zal elke dag variëren van fruit tot een rijstwafel met gezond beleg. Daarna mogen alle kinderen weer lekker vrij spelen tot ze opgehaald worden.

Onze ruimtes

Bij Cura-kids hebben we verschillende uitdagende en leerzame speelruimtes. De groep van de NSO is dan ook een grote (overdekte) buitenruimte waar wij aan speciale (op kind hoogte afgestelde) picknicktafels eten en drinken. Tevens worden deze tafels ook gebruikt om lekker te knutselen, bouwen, kleien of andere tafelactiviteiten. Grenzend aan deze ruimte hebben we ook een heerlijke ruime buitenspeelplaats, waar de kinderen optimaal gebruik kunnen maken van onze diverse speelattributen. Natuurlijk is er ook genoeg ruimte om lekker te kunnen hinkelen op onze hinkelbaan, fietsen, rennen, steppen, voetballen, stoepkrijten en andere leuke buiten activiteiten.

Gezamenlijke leef-leer ruimte

We hebben een hele gezellige gezamenlijke binnenruimte. Dit is onze leer/huisgroep. Hier kunnen de kinderen o.a. koken in de speelkeuken, thee drinken (aan onze kleine kindertafeltjes), baby’s verzorgen in de poppenhoek, boodschappen doen in onze winkel, kleding wassen/ophangen, verkleden met de verkleedkleding, lekker een boekje lezen in onze speciale leeshoek en glijden van onze leuke binnen glijbaan. Deze ruimte wordt in de ochtend gedeeltelijk gebruikt voor de grote dreumesen en peuters van het kinderdagverblijf en ’s middags voor de NSO en oudste peuters.

Ook is er bij ons de mogelijkheid om een dutje te doen in een hiervoor speciaal ingerichte slaapkamer.

Al met al, genoeg leuke en uitdagende speelmogelijkheden.

Vakantieplan

De basisschool staat bekend om de vele vakanties. Uiteraard zijn de kinderen tijdens deze vakanties ook zeker van harte welkom om bij ons te komen spelen. Voor onze NSO bieden wij tijdens de vakantie speciale activiteiten aan, welke wij afstemmen op verschillende thema’s. Ruim vooraf ontvangt u een mailtje met ons leuke activiteitenschema. Tevens heeft u dan de mogelijkheid om uw zoon(s) of dochter(s) aan te melden voor de benodigde dagen. Dit is echter niet verplicht.

Kinderparticipatie

Kinderparticipatie (kinderen actief bij de opvang/opvoeding betrekken) vinden wij erg belangrijk. Iedere fase van de ontwikkeling heeft een eigen manier van meedenken, beslissingen nemen en terugkijken (bijvoorbeeld op activiteiten). Door de specifieke aandacht voor kinderparticipatie worden communicatieve vaardigheden (nadenken, onder woorden brengen, uitbeelden), de creativiteit, een positief zelfbeeld en het groepsgevoel ontwikkeld.

Vriendje of vriendinnetje mee naar de NSO

Af en toe een vriendje of vriendinnetje mee naar Cura-kids kan in elk geval twee keer in een schooljaar zonder extra kosten. Komt hij of zij vaker spelen dan vragen we hier een vergoeding voor (tarief extra dagopvang).

De leidinggevende gaat na of het op de aangegeven dag kan en neemt contact op met de ouder(s)/verzorger(s) van het meespelende kind. Het telefoonnummer en andere noodzakelijke bijzonderheden worden genoteerd en daarnaast worden er afspraken gemaakt over het brengen en ophalen.

Op deze manier maken we zorgvuldige afspraken zodat het voor zowel de kinderen als ouder(s)/verzorger(s) een geslaagde middag kan worden.

Schoolsluitingsdagen

Op de NSO kan er naast de vaste dagen ook extra opvang worden afgenomen. Het komt soms voor dat er geen school is vanwege bijvoorbeeld een studiedag. Op deze dagen/uren zijn uw kind(eren) ook van harte welkom op de NSO. Er zal een leuk dagprogramma georganiseerd worden.

Samenstelling van de groep

We koesteren de sfeer van kleinschaligheid. We proberen op onze locatie een huiskameruitstraling te creëren en we werken (zover dit mogelijk is) met een team van vaste tantes. Omdat al onze tantes aanwezig zijn op vaste momenten, hebben de kinderen altijd met dezelfde lieve tantes te maken.

Ook na schooltijd hebben kinderen behoefte aan structuur en is een goede begeleiding van de kinderen in de groep noodzakelijk. Zo kunnen ze in een ontspannen sfeer met elkaar spelen, net als thuis.