Kinderdagverblijf en NSO Cura-kids is een centrale en kleinschalige opvang in Bottelier. Hier dragen wij zorg voor uw kind zoals u dat thuis ook zou doen, met warmte, rust, leuke activiteiten en gezelligheid. Hieronder kunt u wat meer vinden over onze werkwijze.

Ruime openingstijden

Wij zijn geopend vanaf 6:45 uur tot 18.15 uur.

Flexibele opvang

Komt het voor dat u een keer een andere dag nodig heeft dan uw vaste opvang dag(en)? Als de planning op ons rooster het toelaat is het zeker mogelijk om incidenteel extra opvang af te nemen. Hiervoor wordt het standaard dagtarief in rekening gebracht.

Het is ook mogelijk om een dag te ruilen. Of er plaats is voor uw kind(eren) op de groep hangt af van de groepsgrootte en samenstelling op de gewenste dag. Bij een volle bezetting op de groep kan een dag extra opvang of een ruildag alleen gerealiseerd worden als er kinderen zijn afgemeld. Als u uw kind(eren) ruim vooraf afmeldt voor een bepaalde dag, kan een andere ouder/verzorger die dag inzetten als extra- of ruildag.

Kennismakingsgesprek

Voor dat uw kind bij ons zal komen spelen zal er een kennismakingsgesprek plaats vinden. Een paar weken voor de begindatum neemt de leidinggevende contact met u op om een afspraak te maken. In dit gesprek krijgt u alle informatie over de werkwijze op ons kinderdagverblijf en NSO. Er is gelegenheid voor het stellen van vragen en u kunt samen met uw kind(eren) rondkijken op onze mooie locatie.

Wennen

De groepstante begeleidt de kinderen bij het wennen. Kinderen die helemaal nieuw zijn kunnen voorafgaand aan de ingangsdatum twee keer twee uur kosteloos komen spelen. Afspraken over het wennen kunt u tijdens het kennismakingsgesprek met de leidinggevende maken en bespreken.

Contact met ouders

We besteden veel aandacht aan een zorgvuldige wederzijdse kennismaking en regelmatige informatie-uitwisseling. Ouderbetrokkenheid vinden we erg belangrijk. We kunnen elkaar versterken in het vormgeven van de opvoeding en verzorging van uw kind(eren) op een manier die passend is bij uw gezin.

We observeren het welbevinden van alle kinderen. Opvallende zaken worden besproken met de ouder(s)/verzorger(s). Indien gewenst kunnen ouder(s)/verzorger(s) ook zelf een oudergesprek aanvragen.

Veiligheid en hygiëne

Cura-kids heeft een actueel veiligheid- en gezondheidsbeleidsplan waarin de veiligheid- en gezondheidsrisico’s beschreven zijn en wat wij eraan doen om deze risico’s te beheersen en zo klein mogelijk te houden. Ook onze werkwijze met betrekking tot het COVID-19 virus hebben wij uitgebreid uitgewerkt in ons COVID-19 protocol.

Voeding

Onze visie is dat bij een gezonde ontwikkeling van het kind, gezonde voeding centraal staat. Wij maken dan ook uitsluitend gebruik van volkoren producten, bruine of zilvervliesrijst, aardappelen, couscous, verse of diepgevroren groenten, bonen, rundvlees, kip, vis of ei. We eten binnen onze opvang geen varkensvlees of ingeblikte groenten. Uiteraard hebben we op het eiland wel te maken met de bevoorrading van bepaalde producten. Indien er bijvoorbeeld geen volkorenpasta op voorraad is zullen wij voor een ander gezond alternatief kiezen.

Voor het hygiënisch omgaan met voeding houden we ons aan de richtlijnen van de hygiënecode en is onze kok/medewerker voorzien van een geldige GGD-keuring. Dit houdt in dat er duidelijke afspraken zijn ten aanzien van de inkoop en bereiding van voeding.

Indien uw kind allergisch, vegan of vegetarisch is kunnen wij hier wel rekening mee houden en het bepaalde product weglaten.

Het is ook mogelijk om kinderen bij ons hun avondmaaltijd te laten eten. Wij zullen de zelf meegebrachte maaltijden om 16:30 serveren. De gedachte achter dit aanbod is vooral rust creëren voor ouders en kind in de vroege avond. Het kind heeft lekker gegeten als hij/zij thuis komt en kan in alle rust genieten van papa en mama voor hij/zij naar bed gaat.