We koesteren de sfeer van kleinschaligheid. We proberen binnen onze opvang een huiskameruitstraling te creëren en we werken (zover dit mogelijk is) met een team van vaste tantes. Omdat al onze tantes aanwezig zijn op vaste momenten, hebben de kinderen altijd met dezelfde lieve tantes te maken.

Op het kinderdagverblijf hebben we drie groepen. Een baby-dreumesgroep van 0 tot 1 jaar, een peutergroep van 2 tot 3 jaar en een peuterplusgroep van 3 tot 5 jaar. Tevens hebben we een naschoolse opvang.

Baby-dreumesgroep

Op onze baby-dreumesgroep staat rust, plezier en vrijheid bovenaan. Op deze groep zullen we voornamelijk de kinderen volgen in hun behoeftes. Als kinderen moe zijn gaan ze lekker naar bed en wanneer de baby’s trek in een flesje hebben zorgen wij dat deze klaargemaakt wordt. Tussen de slaap en eetmomenten door is er veel tijd om te knuffelen, kroelen en spelen. De kinderen mogen zelf kiezen wat ze willen doen, daarnaast bieden we ook dagelijks een activiteit aan. We prikkelen de kinderen zeker om mee te doen, dit is echter niet verplicht. Op een speelse manier maken de kinderen al kennis met verschillende woordjes, geluiden en voorwerpen. De baby’s tot 1 jaar volgen hun eigen schema vanuit huis.

Peutergroep

Op onze peutergroep volgen we een vaste structuur en dagritme. We beginnen de dag met de kring, zingen liedjes en praten over verschillende onderwerpen. De kinderen krijgen elke dag een leuke en leerzame activiteit aangeboden en er worden veel groepsspellen gespeeld. De kinderen leren alle kleuren, vormen en nog veel meer dit op een speelse manier. Tevens is er ook voldoende tijd om heerlijk vrij te spelen in één van onze uitdagende speelhoeken.

Peuterplus groep

Vanaf 3 jaar is er de mogelijkheid om door te stromen naar onze peuterplus groep. Op deze groep ligt de nadruk op een goede overloop naar de basisschool en willen we voorkomen dat het kind vastloopt in groep 1. We hebben een uitdagend activiteitenaanbod aansluitend op hun leeftijd en een grote variatie in ontwikkelingsmateriaal. De peuterplusgroep is dagelijks geopend van 08:30 uur tot 12:00 uur.

Kinderparticipatie

Kinderparticipatie (kinderen actief bij de opvang/opvoeding betrekken) vinden wij erg belangrijk. Iedere fase van de ontwikkeling heeft een eigen manier van meedenken, beslissingen nemen en terugkijken (bijvoorbeeld op activiteiten). Door de specifieke aandacht voor kinderparticipatie worden communicatieve vaardigheden (nadenken, onder woorden brengen, uitbeelden), de creativiteit, een positief zelfbeeld en het groepsgevoel ontwikkeld.

Thema gericht werken

Op onze opvang werken we aan de hand van verschillende thema’s welke elke maand wisselen. Hierdoor krijgen de kinderen veel afwisseling en leren ze elk thema weer nieuwe dingen.

Onze gezamenlijke leef-leer ruimte

We hebben een hele gezellige gezamenlijke binnenruimte. Dit is onze leer/huisgroep. Hier kunnen de kinderen o.a. koken in de speelkeuken, thee drinken (aan onze kleine kindertafeltjes), baby’s verzorgen in de poppenhoek, boodschappen doen in onze winkel, kleding wassen/ophangen, verkleden met de verkleedkleding, lekker een boekje lezen in onze speciale leeshoek en glijden van onze leuke binnen glijbaan. Deze ruimte wordt in de ochtend gedeeltelijk gebruikt voor de grote dreumesen en peuters van het kinderdagverblijf en ’s middags voor de NSO en oudste peuters.

Beweeglessen

Dat bewegen gezond is weten we allemaal. Wij vinden het dan ook belangrijk dat de kinderen voldoende beweging krijgen en hierin uitgedaagd worden. Dit is goed voor de motorische ontwikkeling, voor de sociale ontwikkeling, voor de conditie en voor het zelfvertrouwen maar is vooral ontzettend leuk! Binnen het kinderdagverblijf krijgen de kinderen dan ook “beweeglessen”.

Buiten spelen

De tuin die aan onze locatie grenst, staat volledig ter beschikking voor het kinderdagverblijf. De indeling zorgt ervoor dat de kleintjes hier veilig kunnen spelen. Ook hier hebben we oog voor de ontwikkeling van het kind en bieden we daarop gericht buitenactiviteiten aan. Daarnaast spelen we heel veel buiten en laten we de kinderen vrij om op ontdekking te gaan.

Muziek lessen

Wekelijks worden er leuke muzikale lessen georganiseerd. Met een ruim aanbod in muziekinstrumenten en liedjes maken we er een gezellig feestje van.

Eigen slaapplek

Voor de kinderen die overdag slapen, zijn er uiteraard bedjes beschikbaar. We proberen alle kinderen een eigen bedje aan te bieden. De slaapplek is dan ook snel vertrouwd waardoor een kind gemakkelijker gaat slapen.

Dagindeling dagritme kinderdagverblijf


6:45 – 9:00 Brengmoment: de kinderen worden gebracht en mogen vrij spelen.
8:45 – 9:00 Handen wassen
9:00 – 9.30Dagopening: boekje voorlezen en fruit eten
9.30 – 9.45 Handen Wassen, verschoonronde/toilet moment en de jongste kinderen gaan naar bed
9:45 – 10.30Groepsactiviteit: er wordt een (thema gerichte) activiteit aangeboden, geknutseld en de kinderen mogen vrij spelen in onze uitdagende speelhoeken
10.30 – 10:45 Handen wassen
10:45 – 11:30 Warme maaltijd nuttigen
11:30 – 12:00 Handen wassen, verschoonronde/toilet moment en de oudste kinderen gaan naar bed
12.00 – 13:00 Ochtend kinderen worden opgehaald en middag kinderen worden gebracht.
13:00 – 13:15 Handen wassen
13:15 – 15:00 Rust moment. De kinderen kunnen lekker rusten/lezen in de leeshoek of mogen vrij spelen
15:00 – 15:15 Handen wassen en verschoonronde/toilet moment
15:15 – 15:45 Tijd voor een tussendoortje
15:45 – 18:15Vrij buitenspelen en naar huis

Indien nodig zullen wij altijd een extra verschoon/toilet moment in plannen. Ook bieden wij de hele dag door de waterbidons aan.


Dagritme peuterplus groep


8:30 – 9:00 Handen wassen

Dagopening , fruit eten en voorlezen

9:00 – 10:30

Kringgesprek, emotiekaarten, activiteit van de dag, vrijspelen en boekje lezen

10:30 – 10:45 Handen wassen
10:45 – 11:30 Warme maaltijd nuttigen
11:30 – 12:00 Handen wassen en vrijspelen

Van de oudste peuters wordt verwacht dat zij zelfstandig wanneer nodig naar de toilet gaan. Er worden daardoor dus geen speciale toiletmomenten meer ingelast. Mocht een kind soms toch herinnerd moeten worden dan zullen wij dat zeker doen.

Kinderen die de hele dag blijven zullen vanaf 12:00 uur aansluiten bij de peutergroep of NSO.